Szybki kontakt:
Tel. +48 729 995 280
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W menu naszej restauracji znajdziesz wyjątkowej jakości sushi wykonane ze starannie wyselekcjonowanych składników. Wybierz własną kompozycję lub skorzystaj z przygotowanych przez nas zestawów sushi!

Do każdego zamówienia dodajemy pałeczki, sos sojowy, imbir i wasabi. 

W związku z Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z dnia 7 grudnia 2023r w sprawie stawek opłat za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych będące opakowaniem oraz Ustawy z dnia 11 maja 2001r o obowiązku przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej art. 3b ust. 1 ustawy jesteśmy zmuszeni wprowadzić dodatkowe opłaty za jednorazowe pojemniki/opakowania plastikowe: małe opakowanie - 1 zł, średnie opakowanie - 2 zł, duże opakowanie - 3 zł, do każdorazowego zamówienia torba papierowa - 1 zł.

 

California maki Futomaki Nigiri Gunkanmaki Hosomaki Zestawy Sałatki  Przystawki Zupy Lunch box Dania główneDodatki

  

spring-rolls

california maki

CALIFORNIA MAKI - 8 szt

 

 

Jedno z najpopularniejszych rodzajów sushi znane również pod nazwą uramaki, w języku japońskim „ura” oznacza odwrócony.

Rolki skrywające w swoim wnętrzu najlepsze składniki min. ryby, krewetki, warzywa owinięte w glony nori, otulone z zewnątrz cienką warstwą aromatycznego ryżu, obsypane np. sezamem, kawiorem...

 

1. Łosoś Philadelphia - łosoś, awokado, serek i sezam. 31,-

2. Sunflower - łosoś, różowa rzepa, sos Kobe i słonecznik. 31,-

3. Philadelphia pieczony łosoś - grill łosoś, ogórek, tykwa, serek i sezam. 32,-

4. Krewetka w tempurze - krewetki, ogórek, serek i sezam. 32,-

5. Maguro - tuńczyk, serek, mango i sezam. 35,-

6. Kawior z latającej ryby - paluszek surimi, serek, awokado i kawior. 29,-

7. Surimi - paluszek surimi, rzepa marynowana, ogórek, serek i sezam. 25,-

 

CALIFORNIA SPECJAL - 8 szt.

 

1. Rainbow - ryby na wierzchu, miks warzyw i serek. 39,-

2. Awokado - awokado układane na wierzchu, łosoś, ogórek, serek i sezam. 39,-

3. Salmon roll - łosoś na wierzchu, krewetki w tempurze, rzepa marynowana i sos Kobe. 41,-

4. Akamiroll - tuńczyk na wierzchu, różowa rzepa, awokado, kawior i serek. 45,-

5. Dragon roll - węgorz opalany na wierzchu, krewetki w tempurze, tykwa, ogórek, sos Kobe. 49,-

 

 

 

SPRING ROLLS - 8 szt.

 

Połączenie tradycyjnych smaków Japońskich z odrobiną fantazji Chińskiej.

Rolki zawierające lekkie składniki z dodatkami ryb, krewetek, warzyw otulone aromatycznym ryżem zawinięte w delikatny papier Chiński.

 

1. Wege - miks warzyw lub owoców sezonowych. 27.-

2. Łosoś - awokado, ogórek, serek i sezam. 34,-

3. Łosoś pieczony - ogórek, serek, tykwa i sezam. 35,-

4. Krewetki w tempurze - sos Kobe, rzepa marynowana, ogórek, serek, sezam. 36,- 

  

futomak

FUTOMAKI - 6szt

 

To najbardziej klasyczna rolka sushi w Japonii, „futo” w tłumaczeniu japońskim

oznacza – gruba, tłusta.

Bogate wnętrze tej rolki to świeżość i smak minimum 4 składników otulonych ryżem, zawinięte w klasyczne algi nori.

 

SUROWE

1. Philadelphia - łosoś, awokado, ogórek i serek 31,-

2. Kyotomaki - łosoś, rzepa różowa, ogórek, i sos Kobe. 31,-

3. Maślana - tykwa, ogórek, chilli i sos Kobe. 29,-

4. Dorada - rzepa marynowana, awokado, serek i sezam. 31,-

5. Tuna - tuńczyk, por, tykwa, ogórek i chilli. 34,-

6.Tuna2 – tuńczyk, serek, awokado i mango 34,-

7. Tatar z łososia - por, cebulka, sambal, sos Kobe i przyprawy. 34,-

 

PIECZONE

1. Grillowany łosoś - serek, ogórek, sos teryaki i sezam. 31,-

2. Łosoś w panko - rzepa marynowana, ogórek, i sos Kobe. 31,-

3. Tatar z pieczonego łososia - ogórek, tykwa, serek, i sezam. 31,-

4. Dorada w tempurze - mango, serek i sezam. 29,-

5. Tuńczyk w tempurze - ogórek, tykwa, serek, sos chilli i sezam. 32,-

6. Ośmiornica w tempurze - rzepa różowa, awokado i sos Kobe. 34,-

7. Węgorz w tempurze – ogórek, tykwa, sos Kobe, sos teryaki i sezam. 34,-

8. Krewetki w tempurze - rzepa marynowana, ogórek i sos Kobe. 31,-

9. Kalmar w tempurze - rzepa marynowana, ogórek i sos czosnkowy. 25,-

10. Surimi - paluszek krabowy w panko, rzepa różowa, ogórek, serek, sezam i sos Kobe. 25,-

 

FUTOMAKI SPECJAL

1. Krab w tempurze - rzepa różowa, awokado, sos Kobe i sos chilli. 39,-

2. Tatar z łososia w panko - cebulka, por, sos Kobe i sos chilli. 36,-

3. Krewetki parzone - tykwa, ogórek, serek i sezam. 35,-

4. Łosoś marynowany - rzepa marynowana, tykwa, serek i sos chilli. 33,-

 

FUTOMAKI INNE

1. Wege - sezonowy miks warzyw. 23,-

2. Surimi sałatka - por, szczypiorek, przyprawy, majo. 23,-

3. Kurczak w panko - sos Kobe, papryka, rzepa marynowana, ogórek. 25,-

4. Tempura maki - Łosoś ,rzepa różowa, ogórek, sos Kobe, rolka w tempurze. 34,-

5. Tempura maki - Tuńczyk, tykwa, ogórek,sos Kobe, sos chilli, rolka w tempurze. 36,-

6. Tempura maki - Maślana, tykwa, ogórek, sos chilli, sezam, rolka w tempurze. 31,-

7. Tempura maki - Dorada, mango, serek, sezam, rolka w tempurze. 31,-

8. Tempura maki- Węgorz, ogórek, tykwa, sos Kobe, sos teryaki, rolka w tempurze. 36,-

 

 

 

 

  

nigiri   

NIGIRI - 2 szt.

Najstarsza forma sushi wywodząca się od słowa „nigiru”, w tłumaczeniu oznacza – ściskać. Ręcznie formowana porcja ryżu podawana do wyboru z dodatkiem ryb lub warzyw.

 

1. Awokado 10,-

2. Oshinko 10,-

3. Tykwa 10,-

4. Mango 10,-

5. Maślana 15,-

6. Dorada 17,-

7. Łosoś 17,-

8. Łosoś marynowany 19,-

9. Łosoś+awokado+serek 19,-

10. Łosoś opalany+ Kobe 19,-

11. Krewetka 21,-

12. Tuńczyk 21,-

13. Węgorz marynowany 21,-

 

 

 

SASHIMI

 

Sashimi to tradycyjne danie składające się z kawałków surowej ryby lub owoców morza, starannie przygotowane i podawane bezpośrednio, bez żadnych dodatkowych składników czy obróbki termicznej. Sashimi to naturalny smak i tekstura surowych składników.

 

 

1. Sashimi kompozycja 10 plastrów ryby. 41,-

2. Sashimi kompozycja 20 plastrów ryby. 74,-

3. Sashimi kompozycja 30 plastrów ryby. 109,-

  

gunkan-maki  

GUNKANMAKI - 2 szt.

 

 

Gunkanmaki to pewnego rodzaju odmiana nigiri w kształcie „łódeczki”.

Ryż owinięty cienkimi warstwami ogórka lub glonem nori, wewnątrz wypełniony rozmaitymi składnikami.

 

1. Sałatka surimi. 2 szt. / 13,-

2. Tatar z łososia. 2 szt. / 24,-

3. Pieczony łosoś. 2 szt. / 24,-

4. Kawior z latającej ryby. 2 szt. / 23,-

 

 

hosomak   

HOSOMAKI

Hosomak jest najcieńszą rolką wśród sushi.

Rolka oprócz glonów nori oraz ryżu posiada tylko jeden wybrany składnik.

 

1. Ogórek 6 szt. / 14,-                  Tempura 8szt. / 17,-

2. Rzepa 6 szt. / 14,-                    Tempura 8szt. / 17,-

3. Tykwa 6 szt. / 14,-                    Tempura 8szt. / 17,-

4. Awokado 6 szt. / 14,-               Tempura 8szt. / 17,-

5. Mango 6 szt. / 14,-                   Tempura 8szt. / 17,-

6. Surimi 6 szt. / 16,-                    Tempura 8szt. / 19,-

7. Łosoś 6 szt. / 19,-                    Tempura 8szt. / 22,-

8. Maślana 6 szt. / 19,-                 Tempura 8szt. / 22,-

9. Tuńczyk 6 szt. / 24,-                 Tempura 8szt. / 27,-

10. Krewetka 6 szt. / 24,-             Tempura 8szt. / 27,-

 

 

zestawy sushi  

 

ZESTAWY

 

 

1. TORO set 14 sztuk. 42.-

California paluszek surimi 8 szt.

Futomaki krewetki w tempurze 6 szt.

 

2. NEKI set 16 sztuk. 44.-

California łosoś Philadelphia 8 szt.

Gunkanmaki sałatka surimi 2 szt.

Hosomaki tykwa 6 szt.

 

3. YASAI wegetariański set 18 sztuk. 61,-

Futomaki warzywa w tempurze 6 szt.

Futomaki mix warzyw sezonowych, serek. 6 szt.

Futomaki mix warzyw sezonowych, sos Kobe. 6 szt.

 

4. YOI set 18 sztuk. 81,-

Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.

Futomaki grillowany łosoś 6 szt.

Futomaki krewetki w tempurze 6 szt.

 

5. PATCHI nigiri set 12 sztuk. 75,-

Nigiri łosoś 3 szt.

Nigiri tuńczyk 3 szt.

Nigiri łosoś marynowany 3 szt.

Nigiri dorada 3 szt.

 

6. TAKO pieczony 32 sztuk. 105,-

Futomaki z pieczonym łososiem 6 szt.

Futomaki z kalmarem w tempurze 6 szt.

Futomaki z paluszkiem krabowym w panko 6 szt.

Futomaki z sałatką surimi 6 szt.

California z krewetką w tempurze 8 szt.

 

7. KANI mieszany set 28 sztuk. 108,-

Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.

Futomaki paluszek w panko 6 szt.

California krewetki w tempurze 8 s zt.

California rainbown 8 szt.

 

8. TAKO II  pieczony 30 sztuk. 121,-

Futomaki łosoś w panko 6 szt.

Futomaki tuńczyk w tempurze 6 szt.

Futomaki maślana w tempurze 6 szt.

Futomaki z sałatką surimi 6 szt.

Futomaki krewetka w tempurze 6 szt.

 

9. USAGI surowy 26 sztuk. 112,-

Futomaki marynowany łosoś 6 szt.

Futomaki z sałatką surimi 6 szt.

Futomaki tuńczyk, por, chilli. 6 szt.

California łosoś Philadelphia 8 szt.

 

10. AKAMI mieszany 34 sztuk. 149,-

Futomaki węgorz w tempurze 6 szt.

Futomaki tatar z łososia 6 szt.

Futomaki tuńczyk, tykwa ,por, ogórek chilli 6 szt.

California Salmon roll 8 szt.

California z kawiorem z latającej ryby 8 szt.

 

11. ATARASHI mieszany set 48 sztuk. 181,-

Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.

Futomaki tuńczyk, por, chilli 6 szt.

Futomaki maślana 6 szt.

Futomaki sałatka surimi 6 szt.

Futomaki łosoś w panko 6 szt.

Futomaki krewetka w tempurze 6 szt.

Futomaki dorada w tempurze 6 szt.

Futomaki kalmar w tempurze 6 szt.

 

12. KABA mieszany 56 sztuk. 179,-

Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.

Futomaki dorada w tempurze 6 szt.

Futomaki wegetariański 6 szt.

California krewetki w tempurze 8 szt.

California rainbown 8 szt.

Hosomaki ogórek 6 szt.

Hosomaki łosoś 6 szt.

Nigiri łosoś 3 szt.

Nigiri tuńczyk 3 szt.

Gunkanmaki sałatka surimi 4 szt.

 

13.OMISOKA mieszany set 66 sztuk. 191,-

Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.

Futomaki tuńczyk, por, chilli 6 szt.

Futomaki łosoś grillowany 6 szt.

Futomaki węgorz w tempurze 6 szt.

Futomaki maślana w tempurze 6 szt.

California krewetka w tempurze 8 szt.

California kawior z latającej ryby 8 szt.

Hosomaki tykwa 6 szt.

Hosomaki awokado 6 szt.

Hosomaki paluszek surimi w tempurze 8 szt.

 

 

 

sałatka  

 

SAŁATKI

 

1. Sałatka wakame świeżo robiona. 17,-

2. Sałatka Sunomono z ogórków 15,-

 

 

 

 

zestaw toro set 

 

PRZYSTAWKI

 

1. Kalmary w tempurze 6 szt./ 19,-

2. Pierożki gyoza wegetariańskie 6 szt./ 19,-

3. Pierożki gyoza mięsne 6 szt./ 19,-

4. Kurczak w panko 6 szt./ 23,-

5. Tatar z łososia por./ 38,-

6. Krewetki tygrysie w tempurze 3 szt./ 28,-

                                                        6 szt./ 48,-

                                                        9 szt./ 71,-

7. SPECJAL BOX - 10szt. / 48,-

Kurczak 2szt., Krewetka 2szt., Kalmar 3szt., Pierogi Gyoza 3szt.

Sos do wyboru : czosnkowy/ Kobe/ wasabi 

 

 

 

zupy   

 

ZUPY

 

1. Łososiowa Sake Jiru - kiełki, koperek, imbir, śmietanka 25,-

2 .Kokosowa z pastą tom ka i krewetkami - miks warzyw. 26,-

3. Kokosowa wege z pastą tom ka z shitake- miks warzyw. 21,-

 

 

DODATKI

 

 

1. Sos kobe\ sos wasabi\ czosnkowy. 3,- / 30ml.

2. Sos sojowy. 3,- / 30ml.

3. Sos teryaki. 5,- / 30ml.

4. Imbir. 3,- / por.

5. Wasabi. 2,- / por.

8. Kulka ryżowa. 3,- / szt.

 

NAPOJE

 

1. Aloes naturalny  0,5l. / 10,-

 

 

 

Informacja o alergenach w pliku poniżej

 docalergeny--1.pdf

 

 

Treść

Treść

Treść

Wybierz wyjątkowy smak i jakość.

Czytaj więcej