W menu naszej restauracji znajdziesz wyjątkowej jakości sushi wykonane ze starannie wyselekcjonowanych składników. Wybierz własną kompozycję lub skorzystaj z przygotowanych przez nas zestawów sushi!
Do każdego zamówienia dodajemy pałeczki, sos sojowy, imbir i wasabi.
W związku z Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z dnia 7 grudnia 2023r w sprawie stawek opłat za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych będące opakowaniem oraz Ustawy z dnia 11 maja 2001r o obowiązku przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej art. 3b ust. 1 ustawy jesteśmy zmuszeni wprowadzić dodatkowe opłaty za jednorazowe pojemniki/opakowania plastikowe: małe opakowanie - 1 zł, średnie opakowanie - 2 zł, duże opakowanie - 3 zł, do każdorazowego zamówienia torba papierowa - 1 zł.
California maki Futomaki Nigiri Gunkanmaki Hosomaki Zestawy Sałatki Przystawki Zupy Lunch box Dania główneDodatki
CALIFORNIA MAKI - 8 szt
Jedno z najpopularniejszych rodzajów sushi znane również pod nazwą uramaki, w języku japońskim „ura” oznacza odwrócony.
Rolki skrywające w swoim wnętrzu najlepsze składniki min. ryby, krewetki, warzywa owinięte w glony nori, otulone z zewnątrz cienką warstwą aromatycznego ryżu, obsypane np. sezamem, kawiorem...
1. Łosoś Philadelphia - łosoś, awokado, serek i sezam. 31,-
2. Sunflower - łosoś, różowa rzepa, sos Kobe i słonecznik. 31,-
3. Philadelphia pieczony łosoś - grill łosoś, ogórek, tykwa, serek i sezam. 32,-
4. Krewetka w tempurze - krewetki, ogórek, serek i sezam. 32,-
5. Maguro - tuńczyk, serek, mango i sezam. 35,-
6. Kawior z latającej ryby - paluszek surimi, serek, awokado i kawior. 29,-
7. Surimi - paluszek surimi, rzepa marynowana, ogórek, serek i sezam. 25,-
CALIFORNIA SPECJAL - 8 szt.
1. Rainbow - ryby na wierzchu, miks warzyw i serek. 39,-
2. Awokado - awokado układane na wierzchu, łosoś, ogórek, serek i sezam. 39,-
3. Salmon roll - łosoś na wierzchu, krewetki w tempurze, rzepa marynowana i sos Kobe. 41,-
4. Akamiroll - tuńczyk na wierzchu, różowa rzepa, awokado, kawior i serek. 45,-
5. Dragon roll - węgorz opalany na wierzchu, krewetki w tempurze, tykwa, ogórek, sos Kobe. 49,-
SPRING ROLLS - 8 szt.
Połączenie tradycyjnych smaków Japońskich z odrobiną fantazji Chińskiej.
Rolki zawierające lekkie składniki z dodatkami ryb, krewetek, warzyw otulone aromatycznym ryżem zawinięte w delikatny papier Chiński.
1. Wege - miks warzyw lub owoców sezonowych. 27.-
2. Łosoś - awokado, ogórek, serek i sezam. 34,-
3. Łosoś pieczony - ogórek, serek, tykwa i sezam. 35,-
4. Krewetki w tempurze - sos Kobe, rzepa marynowana, ogórek, serek, sezam. 36,-
FUTOMAKI - 6szt
To najbardziej klasyczna rolka sushi w Japonii, „futo” w tłumaczeniu japońskim
oznacza – gruba, tłusta.
Bogate wnętrze tej rolki to świeżość i smak minimum 4 składników otulonych ryżem, zawinięte w klasyczne algi nori.
SUROWE
1. Philadelphia - łosoś, awokado, ogórek i serek 31,-
2. Kyotomaki - łosoś, rzepa różowa, ogórek, i sos Kobe. 31,-
3. Maślana - tykwa, ogórek, chilli i sos Kobe. 29,-
4. Dorada - rzepa marynowana, awokado, serek i sezam. 31,-
5. Tuna - tuńczyk, por, tykwa, ogórek i chilli. 34,-
6.Tuna2 – tuńczyk, serek, awokado i mango 34,-
7. Tatar z łososia - por, cebulka, sambal, sos Kobe i przyprawy. 34,-
PIECZONE
1. Grillowany łosoś - serek, ogórek, sos teryaki i sezam. 31,-
2. Łosoś w panko - rzepa marynowana, ogórek, i sos Kobe. 31,-
3. Tatar z pieczonego łososia - ogórek, tykwa, serek, i sezam. 31,-
4. Dorada w tempurze - mango, serek i sezam. 29,-
5. Tuńczyk w tempurze - ogórek, tykwa, serek, sos chilli i sezam. 32,-
6. Ośmiornica w tempurze - rzepa różowa, awokado i sos Kobe. 34,-
7. Węgorz w tempurze – ogórek, tykwa, sos Kobe, sos teryaki i sezam. 34,-
8. Krewetki w tempurze - rzepa marynowana, ogórek i sos Kobe. 31,-
9. Kalmar w tempurze - rzepa marynowana, ogórek i sos czosnkowy. 25,-
10. Surimi - paluszek krabowy w panko, rzepa różowa, ogórek, serek, sezam i sos Kobe. 25,-
FUTOMAKI SPECJAL
1. Krab w tempurze - rzepa różowa, awokado, sos Kobe i sos chilli. 39,-
2. Tatar z łososia w panko - cebulka, por, sos Kobe i sos chilli. 36,-
3. Krewetki parzone - tykwa, ogórek, serek i sezam. 35,-
4. Łosoś marynowany - rzepa marynowana, tykwa, serek i sos chilli. 33,-
FUTOMAKI INNE
1. Wege - sezonowy miks warzyw. 23,-
2. Surimi sałatka - por, szczypiorek, przyprawy, majo. 23,-
3. Kurczak w panko - sos Kobe, papryka, rzepa marynowana, ogórek. 25,-
4. Tempura maki - Łosoś ,rzepa różowa, ogórek, sos Kobe, rolka w tempurze. 34,-
5. Tempura maki - Tuńczyk, tykwa, ogórek,sos Kobe, sos chilli, rolka w tempurze. 36,-
6. Tempura maki - Maślana, tykwa, ogórek, sos chilli, sezam, rolka w tempurze. 31,-
7. Tempura maki - Dorada, mango, serek, sezam, rolka w tempurze. 31,-
8. Tempura maki- Węgorz, ogórek, tykwa, sos Kobe, sos teryaki, rolka w tempurze. 36,-
NIGIRI - 2 szt.
Najstarsza forma sushi wywodząca się od słowa „nigiru”, w tłumaczeniu oznacza – ściskać. Ręcznie formowana porcja ryżu podawana do wyboru z dodatkiem ryb lub warzyw.
1. Awokado 10,-
2. Oshinko 10,-
3. Tykwa 10,-
4. Mango 10,-
5. Maślana 15,-
6. Dorada 17,-
7. Łosoś 17,-
8. Łosoś marynowany 19,-
9. Łosoś+awokado+serek 19,-
10. Łosoś opalany+ Kobe 19,-
11. Krewetka 21,-
12. Tuńczyk 21,-
13. Węgorz marynowany 21,-
SASHIMI
Sashimi to tradycyjne danie składające się z kawałków surowej ryby lub owoców morza, starannie przygotowane i podawane bezpośrednio, bez żadnych dodatkowych składników czy obróbki termicznej. Sashimi to naturalny smak i tekstura surowych składników.
1. Sashimi kompozycja 10 plastrów ryby. 41,-
2. Sashimi kompozycja 20 plastrów ryby. 74,-
3. Sashimi kompozycja 30 plastrów ryby. 109,-
GUNKANMAKI - 2 szt.
Gunkanmaki to pewnego rodzaju odmiana nigiri w kształcie „łódeczki”.
Ryż owinięty cienkimi warstwami ogórka lub glonem nori, wewnątrz wypełniony rozmaitymi składnikami.
1. Sałatka surimi. 2 szt. / 13,-
2. Tatar z łososia. 2 szt. / 24,-
3. Pieczony łosoś. 2 szt. / 24,-
4. Kawior z latającej ryby. 2 szt. / 23,-
HOSOMAKI
Hosomak jest najcieńszą rolką wśród sushi.
Rolka oprócz glonów nori oraz ryżu posiada tylko jeden wybrany składnik.
1. Ogórek 6 szt. / 14,- Tempura 8szt. / 17,-
2. Rzepa 6 szt. / 14,- Tempura 8szt. / 17,-
3. Tykwa 6 szt. / 14,- Tempura 8szt. / 17,-
4. Awokado 6 szt. / 14,- Tempura 8szt. / 17,-
5. Mango 6 szt. / 14,- Tempura 8szt. / 17,-
6. Surimi 6 szt. / 16,- Tempura 8szt. / 19,-
7. Łosoś 6 szt. / 19,- Tempura 8szt. / 22,-
8. Maślana 6 szt. / 19,- Tempura 8szt. / 22,-
9. Tuńczyk 6 szt. / 24,- Tempura 8szt. / 27,-
10. Krewetka 6 szt. / 24,- Tempura 8szt. / 27,-
ZESTAWY
1. TORO set 14 sztuk. 42.-
California paluszek surimi 8 szt.
Futomaki krewetki w tempurze 6 szt.
2. NEKI set 16 sztuk. 44.-
California łosoś Philadelphia 8 szt.
Gunkanmaki sałatka surimi 2 szt.
Hosomaki tykwa 6 szt.
3. YASAI wegetariański set 18 sztuk. 61,-
Futomaki warzywa w tempurze 6 szt.
Futomaki mix warzyw sezonowych, serek. 6 szt.
Futomaki mix warzyw sezonowych, sos Kobe. 6 szt.
4. YOI set 18 sztuk. 81,-
Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.
Futomaki grillowany łosoś 6 szt.
Futomaki krewetki w tempurze 6 szt.
5. PATCHI nigiri set 12 sztuk. 75,-
Nigiri łosoś 3 szt.
Nigiri tuńczyk 3 szt.
Nigiri łosoś marynowany 3 szt.
Nigiri dorada 3 szt.
6. TAKO pieczony 32 sztuk. 105,-
Futomaki z pieczonym łososiem 6 szt.
Futomaki z kalmarem w tempurze 6 szt.
Futomaki z paluszkiem krabowym w panko 6 szt.
Futomaki z sałatką surimi 6 szt.
California z krewetką w tempurze 8 szt.
7. KANI mieszany set 28 sztuk. 108,-
Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.
Futomaki paluszek w panko 6 szt.
California krewetki w tempurze 8 s zt.
California rainbown 8 szt.
8. TAKO II pieczony 30 sztuk. 121,-
Futomaki łosoś w panko 6 szt.
Futomaki tuńczyk w tempurze 6 szt.
Futomaki maślana w tempurze 6 szt.
Futomaki z sałatką surimi 6 szt.
Futomaki krewetka w tempurze 6 szt.
9. USAGI surowy 26 sztuk. 112,-
Futomaki marynowany łosoś 6 szt.
Futomaki z sałatką surimi 6 szt.
Futomaki tuńczyk, por, chilli. 6 szt.
California łosoś Philadelphia 8 szt.
10. AKAMI mieszany 34 sztuk. 149,-
Futomaki węgorz w tempurze 6 szt.
Futomaki tatar z łososia 6 szt.
Futomaki tuńczyk, tykwa ,por, ogórek chilli 6 szt.
California Salmon roll 8 szt.
California z kawiorem z latającej ryby 8 szt.
11. ATARASHI mieszany set 48 sztuk. 181,-
Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.
Futomaki tuńczyk, por, chilli 6 szt.
Futomaki maślana 6 szt.
Futomaki sałatka surimi 6 szt.
Futomaki łosoś w panko 6 szt.
Futomaki krewetka w tempurze 6 szt.
Futomaki dorada w tempurze 6 szt.
Futomaki kalmar w tempurze 6 szt.
12. KABA mieszany 56 sztuk. 179,-
Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.
Futomaki dorada w tempurze 6 szt.
Futomaki wegetariański 6 szt.
California krewetki w tempurze 8 szt.
California rainbown 8 szt.
Hosomaki ogórek 6 szt.
Hosomaki łosoś 6 szt.
Nigiri łosoś 3 szt.
Nigiri tuńczyk 3 szt.
Gunkanmaki sałatka surimi 4 szt.
13.OMISOKA mieszany set 66 sztuk. 191,-
Futomaki łosoś Philadelphia 6 szt.
Futomaki tuńczyk, por, chilli 6 szt.
Futomaki łosoś grillowany 6 szt.
Futomaki węgorz w tempurze 6 szt.
Futomaki maślana w tempurze 6 szt.
California krewetka w tempurze 8 szt.
California kawior z latającej ryby 8 szt.
Hosomaki tykwa 6 szt.
Hosomaki awokado 6 szt.
Hosomaki paluszek surimi w tempurze 8 szt.
PRZYSTAWKI
1. Kalmary w tempurze 6 szt./ 19,-
2. Pierożki gyoza wegetariańskie 6 szt./ 19,-
3. Pierożki gyoza mięsne 6 szt./ 19,-
4. Kurczak w panko 6 szt./ 23,-
5. Tatar z łososia por./ 38,-
6. Krewetki tygrysie w tempurze 3 szt./ 28,-
6 szt./ 48,-
9 szt./ 71,-
7. SPECJAL BOX - 10szt. / 48,-
Kurczak 2szt., Krewetka 2szt., Kalmar 3szt., Pierogi Gyoza 3szt.
Sos do wyboru : czosnkowy/ Kobe/ wasabi
DODATKI
1. Sos kobe\ sos wasabi\ czosnkowy. 3,- / 30ml.
2. Sos sojowy. 3,- / 30ml.
3. Sos teryaki. 5,- / 30ml.
4. Imbir. 3,- / por.
5. Wasabi. 2,- / por.
8. Kulka ryżowa. 3,- / szt.
NAPOJE
1. Aloes naturalny 0,5l. / 10,-
Informacja o alergenach w pliku poniżej
Treść
Treść
Treść